Fotokred: FrPMedia/Fremskrittspartiet

I maktens korridor er Metoo offisielt over

Husker dere konseptet Throw Back Thursday? Gode minner og #tbt blir lett til throw back hvilken som helst dag, så i dag kjører jeg en liten Throw Back Friday.

Som en del av det å starte en kliss ny blogg, syns jeg det er naturlig å fylle på med litt innlegg som går vært populære på andre plattformer. På den måten kan nye lesere få en liten ide om hvem jeg er, og hva jeg står for – og trofaste lesere kan kose seg med tidligere godbiter. Jeg vil derfor, som en kick start, dele noen av mine mest leste innlegg hos Nettavisen i 2019 (og kanskje noen eldre også?). Nå har det seg sånn at min go to woman i Nettavisen er på fest i kveld, derfor får jeg nøye meg med å dele et av de mest leste innleggene i hele 2018. Teamet er brennhett den dag i dag, all den tid vil har en regjering som atter en gang har plassert Søviknes i maktposisjon.

Søviknes, som i 200 hadde samleie med ei overstadig beruset jente. Jenta, som da var 16 år, har hele tiden stått fast på at det som skjedde var seksuelt misbruk. Et overgrep.

At Søviknes igjen får ministerpost kan vitne om at i maktens korridor er Metoo offisielt over. Nå som KrF er trygt plassert i regjering, med deres moralske kompass Hareide utenfor, er det åpenbart ingen grunn til å la menn som Søviknes stå på utsiden lenger. Minn meg igjen på hvor skadelig det er for en manns karriere å bli beskyldt for å misbruke sin makt og posisjon på denne måten?

Fordelen med at Søviknes igjen er i vinden, er at jeg kan dele innlegg fra 2018 med dere – og vær så god

Søviknes må gå

Innlegget er først publisert hos Nettavisen og gjengis i sin helhet.

Etter å ha blitt utsatt for det som hun beskriver som voldtekt oppsøkte «Thea» et annet partimedlem, en voksen tillitsmann, for bistand og støtte. Denne personen misbrukte en ung jente i en svært sårbar situasjon. Nå har «Thea» åpnet seg om livet i kjølvannet av «skandalen». Dette er en beskrivelse av alvorlige og sammensatte psykiske lidelser, rusmisbruk og et liv som raknet i sømmene.

Til Aftenposten sier Søviknes at det er trist å lese om de mange og sammensatte utfordringene jenta har hatt både i ungdomstiden og senere. Han sørger også for å påpeke at det kan det være mange og ulike årsaksforhold knyttet til hennes problemer i en periode på snart 20 år.

Jeg har kladdet dette innlegget så mange ganger at jeg mistet tellingen for ca. 9 innlegg siden. Hva kan jeg skrive, eller si, som ikke allerede er sagt? Hva er det egentlig å si – som ikke sier seg selv? Alt. Det er alt å si – gang på gang, til det bidrar til en endring. Til det som sies er sagt så mange ganger at det for alle som lytter er blitt en selvfølgelighet. 

Søviknes.

Hvem er du? Viktigere – hvem tror du at du er? Eier du ikke stolthet? Ydmykhet? Medmenneskelighet? Empati? Hvem er du, som står steil i ryggen mens et annet menneske knekker. Som er mer opptatt av å skylde på «sammensatte årsaker» enn å innse ringvirkningene av dine handlinger? Konsekvensene av hvordan du har misbrukt din makt – både den aktuelle natten, og i tiden som fulgte. 

Hvordan våger du å bli «trist» av å lese om de menneskelige konsekvensene av dine handlinger, når du samtidig skyver ansvaret fra deg? Mens du har vært ordfører og minister, med partiledelsen i ryggen – har et annet menneske kjempet for å i det hele tatt holde seg i live.

Eier du ikke skam i livet? Jeg kan love deg at vi er mange som skammer oss takket være deg. 

Skammer oss over å ikke ha ropt høyere – tidligere. Jeg kan love deg at vi ikke kommer til å holde kjeft lenger – aldri skal vi holde kjeft igjen. Aldri skal vi stå på sidelinjen mens menn som deg misbruker sin makt, etterfulgt av løgner og ansvarsfraskrivelse.

Denne saken handler i bunn og grunn om to personer. Den ene sitter ved makten i en ministerpost. Den andre har gått, og går fortsatt, gjennom et helvete. I tillegg til disse to handler saken om et parti som er mer opptatt av å beskytte sine maktpersoner enn å ivareta ofre for overgrep. Det handler om et parti og en partiledelse som er så gjennomsyret av løgn og ansvarsfraskrivelse at det er en skandale at disse fortsatt sitter i regjering.

Det er nok nå. 

Søviknes. Om du har en eneste selvkritisk, medmenneskelig og rettferdig celle i kroppen – det er nok nå. Vi er ferdig med deg. Du er ferdig. Ta din hatt og gå.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *