Photo by Julie Ricard on Unsplash

Skam deg!

En varslet katastrofe traff i natt Moria, da flere branner spredte seg og resulterte i at leiren nå er ubeboelig. Ifølge flere medier brøt det ut opptøyer i forbindelse med isolering av korona-syke, og at informasjonen og kommunikasjonen rundt dette ikke var god nok.

Regjeringen har i dag sagt at Norge skal evakuere 50 enslige mindreårige, og kommentarfeltene syder av hat og mistro – men la oss ta en ting av gangen.

50 enslige mindreårige er altfor få! Det er et så lavt tall at jeg ikke engang klarer å forholde meg seriøst til det. Ja, jeg er glad vi i det minste skal hjelpe noen – men tvil ikke et sekund på at vi har kapasitet til å hjelpe mange flere. Den greske regjeringa har bedt Norge om å ta imot 150. Over 100 norske kommuner har sagt ja, at de har både plass, ønske og kapasitet, til å ta imot barn.  I Moria befant det seg før brannene over 5000 barn. Rundt 1100 av disse var og er enslige mindreårige. De 50 som Norge nå skal evakuere, skal trekkes fra kvoten på 3000 flyktninger. Dette er ikke annet enn inhumant og direkte usolidarisk. Dette tiltaket er feigt og flaut – noe blant andre ordføreren i Oslo, byråd i Bergen med mange flere er enige i. Er det dette vi ønsker fra vår regjering? Er dette holdninger og handlinger som er en moderne og demokratisk stat verdig? Jeg vil si nei, på ingen måte.

Så videre til punkt nummer to – kommentarfeltene.

«Hva med å hjelpe våre egne?!»

«Det er cirka 30 millioner barn på flukt. Da hjelper det lite å hente 50 barn (som nesten alltid viser seg å være unge voksne)»

«Nei det skal vi ikke, tenk på alle sykdommene de har!»

Dette er korte utdrag fra utallige kommentarer jeg har svart på i dag, før jeg måtte skru av varsler. Mine svar hadde kanskje ikke den mest voksne tonen i dag (som «trekk hue ut av eget rasshøl»), men i fullt alvor. Er det mennesker vi snakker om, eller dyr? Hvordan kan et voksent menneske, med barn og barnebarn, omtale andre mennesker som at «nei de skal vi ikke redde, tenk på alle sykdommen»?

Er det uskyldige barn og ungdom det er snakk om her, eller svindlere? Mange ville nok svart det siste, og til alle dere vil jeg bare si fy faen. For noen jævlige mennesker dere er. Så stappmette, selvgode og arrogante. Skal vi drite i å hjelpe 50, fordi så mange andre trenger hjelp? Skal vi aldri hjelpe noen fordi vi ikke kan hjelpe alle?

Skam deg. Ja, du ja. Du som spyr ut dritt om mennesker i nød – og du som sitter på stortinget og faktisk har makt til å være noe annet enn passiv tilskuer, uten å løfte en finger. Fy faen.

Photo by Julie Ricard on Unsplash

2 thoughts on “Skam deg!”

  1. Regjeringen burde ha startet arbeidet tidligere med å få flyktninger hit. De trenerer og trenerer hele tiden men KrF skal vel ha en liten stjerne i boka tenker jeg. 50 personer er et skammelig lavt antall. Vi har plass og økonomi til å ta i mot mange flere. Historien vil dømme oss.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *