Nyttårsforsetter og bekkenvondt

Så, her ligger jeg da. I senga, med en gigantisk gravidpute drapert bak ryggen og sjokolade på nattbordet. Bekkenet mitt kjennes som det er på vei til å bli saget over av ei sløv sag, og det stråler en ordentlig irriterende smerte nedover lårene. Magen har vokst groteskt mye siden begynnelsen av desember og til nå, og kjennes konstant ut som et gigantisk blåmerke. Jeg er 22 + et eller annet uker tvilling-gravid, og jeg har vondt – bare så det ikke skal være noen særlig tvil om det. Samtidig er jeg i bedre form enn jeg var forrige graviditet. Jeg skal kun i gang med min andre kur mot sopp i tissen, ikke den mange hundrede som det føltes som jeg måtte gjennom sist. Jeg har god apetitt, immunforsvaret virker faktisk, jeg har ikke noe særlig hodepine og foreløpig ingen tegn til svangerskapskolestase – som ga meg tortur-lignende kløe, sørget for at jeg måtte gå på medisiner, til masse kontroller og endte i igangsatt fødsel i 2019.

Uansett da. Nytt år, nye muligheter og planer. I den venninnegjengen jeg er mest sammen med, også kalt frokostklubben (for ja, vi spiser frokost sammen ca en gang i måneden når det ikke er pandemi) har vi i mange år feiret nyttårsaften sammen. Vi har hatt som tradisjon å ta en runde rundt bordet, der alle deler sine tanker og planer for det kommende året.

I år ble disse listene sendt digitalt, og det minnet meg på at jeg ikke har oversikt over hvordan det egentlig gikk med fjorårets liste. La oss ta en kjapp titt, før vi går over til mine planer for 2021.

 • ha (enda) bedre kontroll på privatøkonomien – samt å spare mer hver måned (faste sparemål er opprettet – IKKE RØR PENGENE PÅ DISSE KONTOENE!). Som en del av dette: månedlig økonomi-date med Simen der vi går gjennom status på rubbel og bit.

Dette gikk høvelig greit. Jeg har hatt god kontroll på økonomien, som har vært ganske mye strammere enn jeg trodde den skulle bli. På grunn av noe ulønnet permisjon på oss begge ble det lite sparing, men det får gå.

 • logge av mer (nett, sosiale medier, tanker om andre ting) når sammen venner og familie

Her har jeg nok ikke vært så flink som jeg skulle ønske jeg hadde vært. Sorry.

 • reise mer på hytta/fjellet/tur og gå flere turer i skogen med Cava – bare oss to

Vi har ikke fått dratt så mye som vi ønsket, men mer enn året før!

 • leke masse med ungen min

Ja!

 • fortsette prosjektet med å redusere engangsprodukter i hjemmet og sette meg enda bedre inn i kildesortering

Nja. Ikke fulgt opp denne altså. Jeg har ikke blitt dårligere, jeg har bare blitt på stedet hvil.

 • planlegge ukene bedre for å redusere matbudsjett, matsvinn – samt å få mer tid sammen som familie, til trening og egne ting.

Her har vi failet. Vi gikk en stund for Adams matkasse, for å slippe å planlegge middager. Endte med å bli veldig dyrt, og vi fikk for mye rester av det (glemmer å spise opp = matsvinn). Nå er vi derimot på rett spor, og jeg har blitt en rev på å planlegge billige middags-uker. Dette kommer jeg nok til å skrive litt om i egne innlegg.

 • trene jevnlig, med fokus på å ha en sunn og sterk kropp med mindre smerter

Vel. Dette var målet, og jeg kom greit i gang. Men så ble jeg gravid da. Med twins. De første ukene var jeg så sykt kvalm så alt måtte vike. Det var på ingen måte planlagt å bli gravid igjen nå, mye fordi jeg ønsket å trene meg litt mer tilbake først. Touche, eller hva er det de sier? Det var ikke akkurat prima at treningssentrene stengte heller, bare så det er sagt.

 • være litt flinkere til å vaske og fylle drivstoff på bilen – dette er ikke bare Simen sitt ansvar (selv om jeg syns det er skummelt å kjøre inn i vaskegreia)

Lol. Nei.

 • fortsette å bake masse digge brød og rundstykker (gøy, sunt og veldig økonomisk)

Ja – her har jeg fortsatt å være god altså!

 • skrive mer

Niet.

 • lese mer

I liten grad.

 • kline mer

Har ikke oversikt over statistikken.

 • ha mer sex

Eh nei. Ikke etter det fatale ligget som endte med at jeg nå snart sprekker.

Så, hva med 2021? Ja det kan du si. Jeg trekker frem de gamle forsettene litt for å minne meg på at det er litt tøvete – for jeg sjekker jo ikke den lista gjennom året. Samtidig så ser jeg nå at mange av punktene har jeg faktisk hatt fokus på – så la oss kjøre på med noen for i år også:

Det første, spontane målet jeg satt var å overleve 2021. Deretter fulgte jeg opp med å være takknemlig, selv når jeg får knekken ganger 100. Jeg vil også fokusere på å ikke grave meg selv ned i de tunge periodene jeg vet kommer (hallo tre barn på under 2 år mayday), men finne løsninger og glede. Jeg skal også tillate meg selv å være sur – på en sunn måte.

Jeg skal i tillegg tenke litt ekstra på følgende:

Ikke slå opp med Simen selv når dødsens trøtt og han snorker.

Lese mer (gir meg ikke på den der altså)

Ikke bli så frustrert når Max ikke skjønner ting jeg vil at han skal skjønne (som at ja, vi skal ut å leke men vi må først ta på klær – vi kan ikke gå ut i bleia). Han er liten.

Minne meg selv på at babyer ikke gråter for å være slemme (for det kan man faktisk tro innimellom, bare man er trøtt nok)

Komme raskt i gang med trening etter fødsel, med fokus på en fungerende kropp og ikke utseende.

Ikke være så kritisk mot meg selv. Jeg er et bra menneske og det holder.

Le masse.

Gråte når jeg føler for det. Og så le igjen.

Spise flere middager sammen Simen etter legging.

Ikke sløse penger på ræl, men heller kjøpe den litt dyre bokhylla eller den deilige middagen fra yndlingsrestauranten.

Bruke leppestift oftere.

Det var i grunn det jeg kom på (i denne omgang), men med tenke på at vi snart flytter og skal pusse opp masse så kommer det nok mer på den lista!

Takk for oppmerksomheten <3

Ps jeg er tom for sjokolade. Help.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *