Vær ålreit, a?

Vi er inne i årets kanskje mest hektiske dager. Gatene og butikkene er stappa fulle av folk med et stressa drag om munnen og svetteperler rennende nedover panna (og visse andre steder). Jeg har derfor en oppfordring til alle: slapp av. Du rekker det du rekker. Og om du ikke er av typen som slår deg til ro med at du rakk hit, men ikke lenger – gjør deg selv og alle andre en tjeneste og følg i det minste mine fem julebud:

– Gå! Løper du overalt, eller til og med dersom du går med korte, kjappe og stressa steg, blir du også mer stressa. Du vinner ikke så mange sekunder eller minutter på å småløpe overalt. Det du derimot vinner er høyere puls, surere fjes, mer svette og økt risiko for å både kræsje inn i og stresse alle rundt deg.

– Få øyekontakt, smil og si hei/hadet/god jul. Husk at alle som jobber i butikkene du panisk rusher gjennom også er folk. De er på jobb, og det er ikke deres skyld at du er seint ute. Vær litt ekstra ålreit mot dem i disse dager, de får garantert mer enn nok ufortjent og surmaga kjeft fra folk som bare kan takke seg selv for at hva enn de er på utkikk etter er utsolgt. Ps: blir du vitne til at noen er kjipe mot butikkansatte? Si ifra. Med et smil og et overdrevent, rungende god jul så klart!

– Spis og drikk. Ingen er tjent med at du svimer av i kø på Rema 1000 eller Cubus. Den julebrusen får du kjøpt uansett.

– Gavekort er en dødsbra gave. Call it a day, og gå hjem.

– Hør på Anne Grete Preus – Når himmelen faller ned. Da roer nok pulsen seg et par hakk.

God jul a!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *