For det det er verdt – unnskyld

Jeg leser ikke bøker lenger. Jeg har hyllene fulle, men jeg klarer ikke. Jeg hadde en oppsving for noen måneder siden, der jeg pløyde gjennom noen lettleste godsaker (som for eksempel Nora eller Brenn Oslo Brenn av Johanna Frid) men så stoppet det opp. Igjen.

Det er så paradoksalt dette med å lese bøker. Det er lite som får meg til å senke skuldrene og slappe av mer, men samtidig krever det at jeg har en viss indre ro for at jeg skal klare å ta til meg det jeg leser. Jeg tar meg selv i å sitte med boken i fanget. Jeg har varm kaffe, Max sover og jeg er klar men ingenting skjer. Jeg åpner bøkene, stirrer på sidene med ord setninger meninger beskrivelser tanker følelser og blikket sklir til siden. Ut av vinduet, bort på telefonen – kanskje har det skjedd noe siden sist (altså de siste to minuttene eller så) jeg sjekket?

Innen jeg rekker å samle fokuset våkner Max og sjansen er over for denne gang. Jeg går ned, henter han, skifter kanskje en bleie, lager lunsj og har fokus der det skal være når han er våken. På han.

Imens jeg synger En elefant kom marsjerende for hundreogsyttiende gang den dagen ligger de der. Uten å si et ord. Litt bebreidende, men ikke sånn innmari sure. Bøkene jeg har lovet å lese, men som foreløpig såvidt er påbegynt.

Om kjærlighet og skygge (Isabel Allende) – jeg elsker Isabel Allende, og hennes Inés, Jeg elsker deg er en av mine favoritter gjennom alle tider.

Den tredje sjimpansen (Jared Diamond) – levert meg av en eldre nabo som mente den kom til å være perfekt for meg. Sånt elsker jeg!

Przewalskis hest (Maja Lunde) – en gave jeg fikk i posten fra Aschehoug og som jeg virkelig gleder meg til å lese.

Et lite liv (Hanya Yanagihara) – som i tillegg til å være tjukk som faen i utgangspunktet, har blitt utsatt for et lite vann-uhell og dermed har svellet opp til dobbel størrelse.

Det vi kan stå for (Geir Lippestad) – beskrives som en klok bok om verdier. Jeg tror den kan være interessant om både menneskesyn. verdi og demokrati. Nå har jeg også nettopp sett ferdig 22. juli på NRK, så er spent på hvordan denne boken er.

Alle bøkene til Bill Bryson jeg tok med fra mormor og morfars hus. Listen over kvinnelige forfattere jeg vil lese.

Til alle bøkene jeg enda ikke har lest – for det det er verdt. Unnskyld. Og med det logger jeg av. Jeg har en bok eller ti å lese.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *